IR PANELI – Ogrevanje prostora | O produktih in tehnologiji
3822
page-template-default,page,page-id-3822,cookies-not-set,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

 

 

 

 

O produktih in tehnologiji UDEN-S

 

Energetsko učinkoviti IR paneli UDEN-S predstavljajo več kot 180 modelov moči od 100 W do 700 W. Razlikujejo se v dizajnu, dimenzijah in načinu montaže in imajo prednosti v primerjavi z drugimi ogrevalni sistemi ter so idealen za glavno ali dopolnilno ogrevanje prostorov, v katerih se ljudje zadržujejo dlje časa.

 

Način dela IR panelov UDEN-S

 

Kot se spomnimo iz šole je glavni vir človeške toplote – toplotno sevanje. In  najlažje si na tak način predstavljamo sevalno toploto. Enako metodo prenosa toplote imajo tudi IR paneli UDEN-S: valovna dolžina, ki jo oddajajo se pretvori v toploto. IR panel UDEN-S ogreva hišo, kot mačka tople copate.

Pri ogrevanju z IR paneli UDEN-S ne potrebujemo kotlov, cevi, črpalke. Toplotni valovi padajo na površino sten, tal in ostalih predmetov v prostoru in jih neposredno ter postopoma ogrevajo. Z medsebojno izmenjavo toplote med ogrevanimi predmeti se ogreje tudi zrak v prostoru. V takih okoliščinah čutimo veliko večjo udobnost kot pri konvencinalnem ogrevanju, posledično pa so nižji tudi stroški ogrevanja (do 60% => odvisno od več dejavnikov, kot naprimer ali je objekt izoliran, debelina sten, materiala v prostoru,…).

 

Edinstvena sestava IR panelov UDEN -S

 

Kovinsko – keramični panel je keramična plošča z grelnim elementom, ki je pod velikim tlakom “skrit”  v sami plošči. S tem se je pridobila bolj enakomerna porazdelitev toplote na površini in odlične fizikalne lastnosti: visoka trdnost, električna izolacija, požarna varnost, zelo nizka vpojnost vlage, jasna oblika in estetski videz (debelina samega grelnega telesa je samo 15 mm). Sama plošča je zaščitena z kovinskim ohišjem.

 

Keramične plošče IR panelov UDEN-S začnejo oddajati toploto že po petih minutah delovanja in zaradi svoje sposobnosti akumuliranja toplote lahko le to oddajajo še 1,5 ure po prenehanju delovanja in to brez stroškov za električno energijo!

 

Varnost

 

Pri proizvodnji IR panelov UDEN-S se uporablja samo naravne materiale ukrajinskih, nemških in italijanskih proizvajalcev in okolju prijazno sodobno slikarsko tehnologijo (vključno s prašnim lakiranjem). Zato imajo IR paneli UDEN-S dobro vzdržljivost, nobenega neprijetnega vonja pri samem segrevanju in lepo gladko površino.

 

Določitev števila IR panelov UDEN-S

 

Moč ogrevalnega sistema je odvisna od zahtevane toplote v prostoru. Za prostore z dobro izolacijo in višino stropa 2,5 m se pri ogrevanju z IR paneli UDEN-S potrebuje približno 0,5 kW na vsakih 10 kvadratnih metrov. Da bi bili podatki čim bolj natančni predlagamo, da vam pripravimo brezplačni izračun. Da bi pridobili čim bolj natančne podatke naročite naš brezplačni izračun ogrevanja vaših prostorov, ki nam ga izpolnjenega pošljite na elektronski naslov uden.ir.paneli@gmail.com.

 

Upravljanje sistema ogrevanja: udobje + ekonomičnost

 

IR paneli UDEN-S so regulirajo preko termostatov, ki se odzivajo glede na sobno temperaturo. Zaradi dodatnih prihrankov in udobja se temperatura lahko regulira za vsak prostor posebej. Za doseganje optimalne temperature v prostoru (če so IR paneli primarni vir ogrevanja) in pravilnim izračunom določitve števila panelov le ti delujejo povprečno med 5-7 ur na dan. V osnovi je v vsakem prostoru nameščen termostat, ki regulira delovanje enega ali več IR panelov. V primeru uporabe Universal IR panelov se lahko vsak posebej regulira preko termostata ali termo ure, ki je vključena v vtičnico in preko nje IR panel.